mintás ágynemű

Milyen ágyneműhuzatot érdemes választanod a hálószobába?

Nem mindegy, hogy alaposan megfontolt szempontok alapján teszed le a voksod egy ágyneműhuzat mellett, vagy csak az üzletben lévő első darabot leveszed a polcról és minden mindegy alapon megvásárlod. Ha valóban édes álmokra vágysz és pihentető alvásra, akkor azt javasoljuk, hogy kizárólag minőségi terméket vásárolj, neked tetsző dizájnnal.

Pihe-puha pamut ágyneműhuzat

A pamut ágyneműhuzat több szempontból is jó választásnak bizonyul. A pamut az egyik legnépszerűbb anyag, amely nyáron hűsít, míg télen kellemes meleget biztosít. Ez az anyag kellőképp légáteresztő és tartós, így biztosan jól jársz vele. A cool-market.hu webáruház kínálatában olyan termékeket találsz, melyek garantáltan hozzájárulnak a nyugodt alváshoz. Ráadásul számtalan minta és szín közül tudsz választani, így biztosan találsz kedvedre való darabot.

A legideálisabb színek a hálószobába

Az ágyneműhuzat dizájn kiválasztása során érdemes szem előtt tartani a hálószobában uralkodó színeket, annak érdekében, hogy harmonikus hálóteret tudj létrehozni. Ha van kedvenc színed, az jó kiindulási alap lehet, de az is fontos, hogy ez a szín ne üssön el nagyon a helyiség többi színétől, különben az diszharmóniát eredményez.

A kék a tenger színét csempészi be a hálószobába, ezért sokan kedvelik. A megnyugvás és az optimizmus színe, ezért segítheti az elcsendesedést, az alvásra koncentrálást. Az élénkebb színek feldobják az enteriőrt, míg a sötétkék pihentető a szem és az elme számára.

Ezzel ellenben a piros egy igazán energikus, szenvedélyes szín. Sokan úgy vélik, hogy nem passzol a hálószoba pihenést szolgáló környezetébe, ez azonban nem egészen igaz, csak ügyesen kell becsempészni a hálóba. Aki szereti a piros színt, az bátran használhatja, akár nagy felületen is, mint például az ágy. Viszont, ha te nem annyira rajongsz érte, akkor jobb más színt választani vagy olyan ágyneműhuzatot vásárolni, melyen csak kis mértékben található meg a piros.

Ha viszont nincs kedved a színek jelentésén és harmóniáján elmélkedni, akkor menj biztosra a barna, zöld vagy bézs színekkel. Ezekkel a nyugtató hatású, föld árnyalatokkal egyszerűen nem tudsz mellé nyúlni. Viszonylag semleges színek, így bátran kombinálhatók. Ráadásul elősegítik, hogy egy fárasztó nap után kényelmesen tudj pihenni és hamar elaludj.