szobakerékpár

Tekerj az időjárástól függetlenül

A változékony időjárás megnehezíti a kinti sportolást, hiszen zuhogó esőben, heves szélben a küszöböt sem lépjük át szívesen, nem, hogy még eddzünk is a hidegben. Sőt, a kánikulában sem kellemes sporttevékenységet végezni. A legoptimálisabb olyan sportot találni, melyet időjárástól függetlenül kint és bent is végezhetünk.

Két keréken minden időjárási tényezőben

A bicikli a hidegebb hónapokban általában a garázsban vagy a lakásban pihen. Hiszen hóban, esőben, latyakban a többség nem szívesen teker. Esetleg rövid távon a munkahelyre és vissza, de sportolni már nem szívesen. A nagy kánikulában sem kellemes tekerni, amikor a tűző nap miatt könnyű leégni vagy napszúrást kapni.

Ha szeretnénk formában maradni és előszeretettel kerekezünk, akkor érdemes beruházni egy szobakerékpárra. Így a rossz idő sem lehet akadálya a testedzésnek. Természetesen jó időben, szép tájakon igazán élvezetes biciklizni, azonban, ha ez valamiért nem lehetséges, például az időjárás miatt, akkor nagy segítséget jelent a szobabicikli.

Ha a jó időben belejöttél a kerekezésbe és nem szeretnéd a hideg hónapokban abbahagyni a bicajozást és ezáltal búcsút inteni az elért eredményeknek, akkor is érdemes beszerezni egy szobakerékpárt, például a gymstore.hu webáruház kínálatából.

Hatékony edzés a jó alakért

A szobabicikli igazi jolly joker, hiszen nagyobb súlyfelesleggel is lehet rajta edzeni. A futás például nem javasolt a nagyobb súlyfelesleggel küzdők számára, ahogy az ugrással járó sportok sem, mivel ezek a sporttevékenységek megterhelik az ízületeket. A biciklizés viszont súlyfeleslegtől és edzettségi szinttől függetlenül kiváló mozgásforma.

Abban az esetben is jó opció a szobabicikli, ha nem szeretnél edzőteremben edzeni, mert tartasz attól, hogy mindenki téged nézne, nem szívesen edzenél mások előtt, vagy csak nincs időd az edzőterembe utazással elvesztegetni az időt. A szobabicikli megoldást jelent az említett problémákra. Akkor tudsz sportolni amikor csak szeretnél, illetve amikor időd engedi. Mindezt otthonod kényelmében. Ha csak egy sporteszközt szeretnél beszerezni, amivel támogathatod egészséged és formába lendülhetsz, akkor az a szobabicikli legyen. Az edzést feldobhatod zene hallgatással, sorozat vagy film nézéssel, így még élvezetesebbé válik a tekerés. Ráadásul rövid idő múltán az alakodon is érezni fogod a pozitív változásokat.